Ladataan... Ladataan...

chili con tofu

Valmistusaineet 5:lle
1.5 kpl Sipuli
5 kynsi Valkosipulin kynsi
2 kpl Chilipippuri, palko, vihreä
390 g Tomaattimurska
3 rkl Tomaattisose, tomaattipyree
270 g Tofu, soijapapujuusto, kylmäsavustettu, soya
230 g Kidney-papu, kidneypavut suolaliemessä, pirkka
140 g Maissi, jyvät, pakaste
1 tl Suola, ruokasuola, jodioitu
1.5 tl Aromisuola/yrttisuola
1 tl Chilijauhe
1.5 tl Paprikajauhe
0.3 tl (jauhettu) Valkopippurijauhe
1 tl Oliiviöljy
Ohjeet

Silppua sipuli, chili ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia siinä hetki. Lisää chili ja hetken kuluttua valkosipuli, kuullota vielä hetki, mutta älä anna ruskistua. Lisää tomaattimurska, vähän vettä ja tomaattisose. Anna poreilla hetken aikaa miedolla lämmöllä.

Pilko tofu (maustamaton tai yrttimaustettu) ja mausta se suolalla, paprika- ja chilijauheella. Lisää tofu, kidneypavut ja maissit kastikkeeseen, mausta valkopippurilla. Anna hautua vielä 15-20 minuuttia.

Tarjoile riisin ja salaatin (salaatti, kurkku, tomaatti) ja porkkanaraasteen kera.

Vinkki

Vaihtoehtoisesti voit käyttää kastiketta kokojyvätortillojen täytteenä tuoreiden vihannesten ja jugurtti-pestokastikkeen kanssa.

Ohje on melko mieto, joten jos pidät tulisesta ruoasta lisää enemmän chiliä.

Yksi annos sisältää 208 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":62,"alcohol":0,"protein":65,"carbohydrates":81},"weight":{"fat":6.5,"alcohol":0,"protein":15.38,"carbohydrates":19.06,"saturated_fat":0.95,"sugar":7.55,"fibre":6.24,"salt":3.19},"percent_raw":{"fat":0.29796080093113614,"alcohol":0,"protein":0.31357420701635635,"carbohydrates":0.3884649920525076},"percent":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":31,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":208,"weight":58.87,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":257.72},"item_type":"recipe","recipe_id":324028,"servings":5}}

 
Sulje