Ladataan... Ladataan...

Vadelmakakku

Valmistusaineet 24:lle
3.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl fariinisokeria
125 g voita
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
4 dl vadelmia
0.5 dl rasvatonta maitoa
Ohjeet

Sekoita kulhossa jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Nypi sekaan rasva, kunnes seos on murumainen. Vatkaa munat eri kulhossa vaahdoksi ja lisää taikinan joukkoon. Lisää myös vadelmat ja maito.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Paista 175 asteessa yksi tunti.

Vinkki

Kakku säilyy parhaiten jääkaapissa.

Yksi annos sisältää 107 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":7,"carbohydrates":57},"weight":{"fat":4.79,"alcohol":0,"protein":1.7,"carbohydrates":14.26,"saturated_fat":2.87,"sugar":7.6,"fibre":0.64,"salt":0.15},"percent_raw":{"fat":0.40311387328184467,"alcohol":0,"protein":0.06349354833051724,"carbohydrates":0.533392578387638},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":53},"total":{"kcal":108,"weight":32.01,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":36.98},"item_type":"recipe","recipe_id":27168,"servings":24}}

 
Sulje