Ladataan... Ladataan...

Spagettia ja bolognankastiketta

Valmistusaineet 4:lle
500 g Jauhelihaa (17 % rasvaa)
1 kpl sipuli
1 kpl porkkana
100 g Juuriselleriä
3 kynsi valkosipulinkynttä
0.25 tl mustapippuria
1 rkl (balsami)viinietikkaa
1 tlk tomaattimurskaa (400 g )
0.5 dl tomaattiketsuppia
1 kpl lihaliemikuutio
0.25 tl suolaa
Lisäksi
200 g Spagettia
50 g kevyttä juustoraastetta (10% rasvaa)
Ohjeet

Lisäksi tarvitset ruokalusikallisen pizzamaustesekoitusta.

Raasta kasvikset ja silppua sipulit. Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kypsennä, kunnes sipuli on muuttunut läpikuultavaksi.
Lisää kasariin kasvisraasteet. Mausta seos mustapippurilla. Lorauta joukkoon tilkka viinietikkaa ja anna seoksen kiehahtaa.
Lisää kastikkeen joukkoon tomaattimurska, ketsuppi, vesi ja liemikuutio. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia, mielellään pidempäänkin.
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa kevyen juustoraasteen kanssa.

Yksi annos sisältää 545 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":219,"alcohol":0,"protein":143,"carbohydrates":183},"weight":{"fat":24.02,"alcohol":0,"protein":35.14,"carbohydrates":45,"saturated_fat":9.47,"sugar":11.01,"fibre":5.33,"salt":2.44},"percent_raw":{"fat":0.40272580473585745,"alcohol":0,"protein":0.26191588634255697,"carbohydrates":0.3353583089215855},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":26,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":544,"weight":132.41,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":367.2},"item_type":"recipe","recipe_id":1196,"servings":4}}

 
Sulje