Ladataan... Ladataan...

Kaalilaatikko

Valmistusaineet 4:lle
1 rkl ruokaöljyä
1 kpl keskikokoinen kaali
1 kpl sipuli
2 dl puuroriisiä
300 g Naudanjauhelihaa, 17% rasvaa
2 rkl siirappia
0.5 tl suolaa
0.25 tl (jauhettu) mustapippuria
0.5 l rasvatonta maitoa
4 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
Ohjeet

Lisäksi tarvitset 0.5 tl meiramia.

Kuullota suikaloidut kaalit ja hienonnetut sipulit öljyssä. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Paahda jauheliha kuumalla, kuivalla pannulla ruskeaksi. Lisää jauheliha ja riisi kaalin joukkoon.
Mausta seos siirapilla, suolalla, meiramilla ja pippurilla. Pane seos voideltuun uunivuokaan. Sekoita maito sekä munat ja mausta. Kaada munamaito vuokaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia. Nauti puolukoiden kera.

Vinkki

Voit korvata munamaidon 5 dl vähärasvaista lihalientä tai kasvislientä.

Yksi annos sisältää 561 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":198,"alcohol":0,"protein":127,"carbohydrates":236},"weight":{"fat":21.28,"alcohol":0,"protein":30.9,"carbohydrates":57.24,"saturated_fat":6.59,"sugar":25.46,"fibre":6.49,"salt":1.17},"percent_raw":{"fat":0.3520053846103884,"alcohol":0,"protein":0.22716614543880123,"carbohydrates":0.4208284699508104},"percent":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":561,"weight":149.13,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":576.03},"item_type":"recipe","recipe_id":667,"servings":4}}

 
Sulje