Ladataan... Ladataan...

Ruismarjapuuro

Valmistusaineet 4:lle
2 dl Puolukka
8 dl Vesi
0.5 dl Sokeri
2 dl Ruisjauho, kokojyväjauho
Ohjeet

Survo (huuhdotut) marjat kattilan pohjalla. Lisää vesi, sokeri ja ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi. Ripottele sekaan ruisjauhot koko ajan esim. pallovatkaimella hämmentäen. Sekoita pohjaa myöden. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä 45-60 min. usein kauhalla sekoittaen, ettei se tartu pohjaan kiinni. Jos kypsä puuro on liian löysä, suurusta se perunajauhoilla (½-1 rkl perunajauhoja/ 2-3 rkl kylmää vettä).

Vinkki

Nauti puuro maidon kera. Jos haluat lisää makeutta, ripottele puuron pinnalle vähän sokeria tai makeutusainetta. Voit kypsentää puuron myös ilman sokeria ja maustaa sen kypsänä makeutusaineella.

Yksi annos sisältää 129 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":6,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":113},"weight":{"fat":0.67,"alcohol":0,"protein":2.54,"carbohydrates":27.89,"saturated_fat":0.06,"sugar":13.28,"fibre":4.6,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.04737027284024195,"alcohol":0,"protein":0.07951788646673394,"carbohydrates":0.8731118406930242},"percent":{"fat":5,"alcohol":0,"protein":8,"carbohydrates":87},"total":{"kcal":130,"weight":49.04,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":268.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1024295,"servings":4}}

 
Sulje