Ladataan... Ladataan...

Omenaruusut

Valmistusaineet 12:lle
6 levy Torttutaikinalevyjä
2 kpl Omena, ulkomainen, kuorineen
7 dl Vesi
1 rkl Sitruunamehu, laimentamaton
Persimonihillo
320 g Kaki-hedelmä, sharon, persimoni
0.8 rkl Vesi
0.6 tl Piparkakkumauste
1 kpl Tähtianis, kokonainen
0.8 dl Hillo-marmeladisokeri
Valmistusohjeet

Valmista ensin persimonihillo.

Kuori ja paloittele persimonit kattilaan. Lisää vesi ja mausteet. Lisää hillo-marmeladisokeri, kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kuori vaahto, poista tähtianikset, soseuta hillo ja kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata torttutaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.

Puolita pituussuunnassa ja kauli lisää pituutta ja leveyttä.

Puolita (punaiset) omenat, poista kota varovasti. Älä kuori! Leikkaa omenoista ohuita viipaleita. (Jos viipaleet ovat liian paksuja, ne katkeavat käärittäessä)

Laita omenat vedellä täytettyyn kulhoon, purista joukkoon hieman sitruunamehua.

Kuumenna mikroaaltouunissa 3 minuuttia, valuta vedestä.

Levitä taikinalevyille persimonihilloa; jokaiseen ruusuun tulee noin 1 rkl hilloa

Levitä omenaviipaleita pitkälle sivulle vieri viereen niin, että punainen kuori on hieman reunan yli.

Taita lopputaikina päälle ja kääri tiukaksi rullaksi. Nosta ruusut muffinivuokiin ja paista ensin 200 asteessa n. 20 minuuttia ja sen jälkeen vielä 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Ripottele pinnalle tomusokeria. Nauti hieman lämpimänä.

Yksi annos sisältää 239 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":111,"alcohol":0,"protein":13,"carbohydrates":115},"weight":{"fat":12.3,"alcohol":0,"protein":3.1,"carbohydrates":28.5},"percent":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":238,"weight":43.9,"percent":100}}}