Ladataan... Ladataan...

Porkkanainen muikkukeitto

Valmistusaineet 4:lle
12 kpl Muikkuja
1 l vettä
1 tl suolaa
1 dl (silputtu) hienonnettua sipulia
2 dl porkkanaraastetta
Ohjeet

Perkaa muikut päättömiksi seuraavasti:
Ota kala käteen selkä itseesi päin. Leikkaa niskaan saksilla viilto, jolloin niska ja selkäruoto katkeavat.
Paina kalan pää ja rintaevät leikkuulautaan saksilla ja vedä pyrstöosa erilleen. Sisälmykset tulevat ulos. Leikkaa pois ohut kaistale vatsaa sekä vatsaevät. Raaputa uimarakko ja munuainen pois.
Kuumenna kattilassa vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla.
Lisää kuorittu, pilkottu sipuli sekä juuresraasteet. Kiehauta ja lisää kalat.
Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
Tarjoa ruisleivän kanssa.

Yksi annos sisältää 90 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":24,"alcohol":0,"protein":59,"carbohydrates":7},"weight":{"fat":2.62,"alcohol":0,"protein":14.62,"carbohydrates":1.72,"saturated_fat":0.45,"sugar":1.74,"fibre":0.75,"salt":1.57},"percent_raw":{"fat":0.264891900491186,"alcohol":0,"protein":0.6577460587413574,"carbohydrates":0.07736204076745663},"percent":{"fat":26,"alcohol":0,"protein":66,"carbohydrates":8},"total":{"kcal":90,"weight":23.469999999999995,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":360.31},"item_type":"recipe","recipe_id":1663,"servings":4}}

 
Sulje