Ladataan... Ladataan...

Paahdettu kurpitsakeitto

Valmistusaineet 6:lle
600 g Oranssia kurpitsaa (ilman kuorta ja siemeniä)
1 kpl sipulia
1 kpl porkkanaa
1 kpl (keskik.) jauhoista perunaa
2 tl rypsiöljyä
10 dl vettä
1 kpl kanaliemikuutiota ta 2 rkl kanafondia
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
0.25 tl chiliä tai cayennepippuria
0.25 tl kanelia
0.25 tl muskottipähkinää
0.25 tl suolaa
Ohjeet

Leikkaa kurpitsalohko 2–3 sentin viipaleiksi ja poista kuori, siemenet ja pehmeä osa. Punnitse.
Puolita kuorittu peruna ja viipaloi porkkana ja sipuli. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle vähän öljyä. Paahda 225 asteessa 30–40 minuuttia.
Kaada kasvikset kattilaan, lisää vesi ja kanafondi ja hauduta vielä hetken aikaa. Soseuta hienoksi sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa.
Mausta inkiväärillä ja aluksi varovasti muilla mausteilla. Anna kiehahtaa, maistele ahkerasti ja lisää tarvittaessa mausteita. Jos keitto on liian sakeaa, lisää vähän vettä.
Valmista keitto jo edellisenä päivänä. Jäähdytä se ja säilytä kylmässä. Lämmitä ja tarkista maku vielä ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 48 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":20,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":23},"weight":{"fat":2.22,"alcohol":0,"protein":1.3,"carbohydrates":5.62,"saturated_fat":0.36,"sugar":2.91,"fibre":2.72,"salt":1.19},"percent_raw":{"fat":0.41922984925752527,"alcohol":0,"protein":0.10935246478207322,"carbohydrates":0.47141768596040146},"percent":{"fat":42,"alcohol":0,"protein":11,"carbohydrates":47},"total":{"kcal":48,"weight":16.32,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":301.12},"item_type":"recipe","recipe_id":1319,"servings":6}}

 
Sulje