Ladataan... Ladataan...

Mökkiläisen mansikkakakku

Valmistusaineet 8:lle
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.75 dl sokeria
0.75 dl sämpyläjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
Kostuttamiseen
1 dl laimeaa mehua
Lisäksi
2 rkl (lastu) mantelilastuja
Pinnalle
2 pkt Kevyttä vaniljatuorejuustoa
2 rkl maitoa
0.5 l mansikoita
Ohjeet

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele hyvin matala kakkuvuoka (halkaisijaltaan noin 25 cm).
2. Levitä mantelilastut leivinpaperin päälle kakun kokoiseksi alaksi.
3. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
4. Sekoita leivinjauhe ja jauhot hyvin ja lisää seos lusikalla tai vatkaimilla nostellen munavaahdon joukkoon.
5. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja levitä tasaiseksi.
6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8-11 minuuttia.
7. Anna kakkupohjan jäähtyä muutama munuutti. Kumoa se sitten leivinpaperille mantelilastujen päälle.
8. Nosta jäähtynyt kakkulevy lautaselle ja kostuta laimealla mehula.
9. Soseuta osa mansikoista ja levitä kakun päälle.
10. Notkista tuorejuusto maidolla ja levitä mansikkasoseen päälle. Peitä pinta mansikoilla ja leikkaa leivinpaperin reunat pois. Koristele yrteillä tai kukilla.

Vinkki

Voit käyttää myös valmista kakkupohjaa, mutta sitä pitää kostuttaa reilummin.

Voit koristella kakun syötävillä kukilla, kuten orvokeilla, ruiskaunokeilla tai ruusun terälehdillä.

Yksi annos sisältää 184 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":83,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":72},"weight":{"fat":9.23,"alcohol":0,"protein":7.1,"carbohydrates":17.9,"saturated_fat":4.21,"sugar":12.87,"fibre":1.09,"salt":0.13},"percent_raw":{"fat":0.45370486429048856,"alcohol":0,"protein":0.15518326144690398,"carbohydrates":0.39111187426260735},"percent":{"fat":45,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":184,"weight":52.53,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":127.31},"item_type":"recipe","recipe_id":73676,"servings":8}}

 
Sulje