Ladataan... Ladataan...

Eilan Lehtipihvi

Valmistusaineet 2:lle
2 kpl (keskik.) keskikokoista naudanfileepihviä
0.3 rkl ruokaöljyä
2 kynsi valkosipulinkynttä
2 tl Voi
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset 2 tl Provencen yrttiseosta.

Ota liha lämpiämään hyvissä ajoin ennen paistamista. Suoraan jääkaapista otettu liha jäähdyttää pannun ja estää ruskistumisen.
Säädä levyn teho hiukan alle maksimilämmön, sillä pihvejä paistettaessa pannun pitää olla melko kuuma. Laita pannulle paistorasvaksi esimerkiksi rypsiöljyä ja hiukan kiinteää rasvaa, jonka kiehuminen ja väri auttavat päättelemään pannun kuumuuden.
Kun rasva lakkaa kiehumasta, aloita paistaminen. Älä lataa pannua täyteen kerralla, jotta se ei jäähdy liikaa. Korkeintaan kaksi kolmasosaa pannun pohjan pinta-alasta saa peittyä paistettavalla ruoalla.
Älä ripottele suolaa lihalle paiston aikana, sillä se imee lihasta kosteutta ja vähentää sen mehevyyttä. Lisää suola vasta lautasella – tai älä lisää sitä lainkaan.

Yksi annos sisältää 209 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":100,"alcohol":0,"protein":107,"carbohydrates":2},"weight":{"fat":11.2,"alcohol":0,"protein":26.8,"carbohydrates":0.6},"percent_raw":{"fat":0.47788966842267033,"alchohol":0,"protein":0.5108867586471311,"carbohydrates":0.011223572930198588,"alcohol":0},"percent":{"fat":48,"alchohol":0,"protein":51,"carbohydrates":1,"alcohol":0},"total":{"kcal":210,"weight":38.6,"percent":100}}}

 
Sulje