Ladataan... Ladataan...

Kasvismunakas

Valmistusaineet 1:lle
2 rkl Ruokaöljy, keskiarvo
0.5 kpl (keskik.) Paprika punainen
100 g Punasipuli
150 g Kesäkurpitsa zucchini
4 kpl Kananmuna kuoreton
0.5 dl Rasvaton maito
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Paprikajauhe
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
1 rkl (silputtu) Ruohosipuli
Valmistusohjeet

Paloittele paprika pieniksi kuutioiksi ja hienonna sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa neljäsosaviipaleiksi.
Kuullota kasviksia öljyssä paistinpannulla (n. 24 cm), kunnes ne ovat lähes kypsiä . Ota kolmannes kasviksista sivuun.
Yhdistä munat, maito ja mausteet. Sekoita seosta haarukalla niin, että munien rakenne rikkoutuu.
Kaada munaseos pannulle olevien kasvisten päälle kuumalle pannulle. Pannu saa olla aluksi kuuma, mutta vähennä lämpöä tässä vaiheessa. Vedä kypsyvää munakasseosta puuhaarukalla pannun pohjaa pitkin keskustaan päin. Alenna vielä lämpöä. Ripottele loput kasvikset munakkaan pinnalle. Peitä munakas hetkeksi kannella.
Viimeistele munakas yrttisilpulla. Tarjoa iltapalana tai kevyenä lounaana salaatin kanssa.

Yksi annos sisältää 634 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":435,"alcohol":0,"protein":129,"carbohydrates":70},"weight":{"fat":48.5,"alcohol":0,"protein":32.3,"carbohydrates":17.6},"percent_raw":{"fat":0.6863900157417078,"alchohol":0,"protein":0.20288288914634917,"carbohydrates":0.11072709511194304,"alcohol":0},"percent":{"fat":69,"alchohol":0,"protein":20,"carbohydrates":11,"alcohol":0},"total":{"kcal":634,"weight":98.4,"percent":100}}}

 
Sulje