Ladataan... Ladataan...

Lammasmureke

Valmistusaineet 4:lle
400 g Lampaan jauhelihaa
2.5 dl creme bonjour cuisine valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 kynsi valkosipulin kynttä
1 tl timjamia
1 tl suolaa
0.5 tl (jauhettu) mustapippuria
1 dl (viipaloitu) viipaloituja mustia oliiveja
Lisäksi
400 g Lohkoperunoita
Ohjeet

Sekoita tuorejuusto ja munat jauhelihan kanssa. Mausta taikina murskatulla valkosipulinkynnellä, timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Sekoita tasaiseksi.
Voitele kuusikoloinen muffinipelti öljyllä ja annostele mureketaikinaa syvennyksiin puoliväliin asti.
Viipaloi oliivit ja painele muutama oliiviviipale jokaisen murekkeen keskelle ja täytä kolot lopulla taikinalla. Tasoita pinta.
Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Kumoa murekkeet ja tarjoa esimerkiksi lohkoperunoiden, höyrytetyn parsakaalin ja ruskean kastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa murekkeen myös muussa uuninkestävässä, isossa vuoassa.

Yksi annos sisältää 679 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":408,"alcohol":0,"protein":106,"carbohydrates":165},"weight":{"fat":44.99,"alcohol":0,"protein":26.34,"carbohydrates":41.06,"saturated_fat":21.51,"sugar":2.56,"fibre":1.64,"salt":2.85},"percent_raw":{"fat":0.6003002318457031,"alcohol":0,"protein":0.15621099997590732,"carbohydrates":0.2434887681783896},"percent":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":679,"weight":140.95,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":306.56},"item_type":"recipe","recipe_id":176,"servings":4}}

 
Sulje