Ladataan... Ladataan...

Kotikalja

Valmistusaineet 100:lle
2 dl ruisjauhoja
1000 g Ruismaltaita
50 dl Sokeria
250 dl vettä
10 g (noin 1/2 rkl) hiivaa
Ohjeet

Kaada kiehuva vesi ruisjauhojen, maltaiden ja sokerin päälle. Anna liemen jäähtyä hiljalleen. Murenna hiiva käden lämpöiseen kaljaan. Anna kaljan käydä lämpimässä paikassa noin 12 tuntia. Sekoita välillä Siivilöi kalja ja pullota se. Säilytä viileässä paikassa.

Yksi annos sisältää 209 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":2,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":202},"weight":{"fat":0.25,"alcohol":0,"protein":1.17,"carbohydrates":49.77,"saturated_fat":0.03,"sugar":43.57,"fibre":1.66,"salt":0},"percent_raw":{"fat":0.010978417412856357,"alcohol":0,"protein":0.022715038300925233,"carbohydrates":0.9663065442862185},"percent":{"fat":1,"alcohol":0,"protein":2,"carbohydrates":97},"total":{"kcal":209,"weight":96.45,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":303.7},"item_type":"recipe","recipe_id":42306,"servings":100}}

 
Sulje