Ladataan... Ladataan...

Hirvipullat

Valmistusaineet 10:lle
700 g Hirvenliha
300 g Suomalainen porsaan jauheliha 12 %
300 g Paahtoleipä vesi, vehnäjauho
2 dl Arki ruoka 13 % ruokakerma
1 kpl Sipuli
1 tl (rouhittu) Katajanmarja
2 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.5 tl Valkopippuri
1 tl Ruokasuola
Ohjeet

Leikkaa leivästä reunat pois ja kuutioi se ja liota kermassa pehmeäksi. Hienonna sipuli pieneksi ja pehmennä se mikrossa.

Murskaa katajanmarjat huhmareessa. Käytä valmiiksi jauhettua hirvenlihaa tai jos lihat ovat paloina, jauha ne yhdessä sipulin ja katajanmarjojen kanssa lihamyllyn läpi.

Lisää muut aineet lihan joukkoon ja sekoita, kunnes taikina irtoaa siististi kulhojen reunasta.

Kypsennä pieni koepala ja tarkista mausteiden ja suolan määrä. Muotoile veteen kostutetuin käsin massasta pieniä pyöryköitä ja nosta ne uunipannulle leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-250 asteessa uunin keskiosassa 10-15 minuuttia koosta riippuen.

Yksi annos sisältää 250 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":94,"alcohol":0,"protein":97,"carbohydrates":59},"weight":{"fat":10.38,"alcohol":0,"protein":24.12,"carbohydrates":14.57,"saturated_fat":2.95,"sugar":0.86,"fibre":0.92,"salt":1.23},"percent_raw":{"fat":0.3765289902907123,"alcohol":0,"protein":0.3887044590531089,"carbohydrates":0.2347665506561788},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":39,"carbohydrates":23},"total":{"kcal":250,"weight":55.03,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":167.5},"item_type":"recipe","recipe_id":1023419,"servings":10}}

 
Sulje