Ladataan... Ladataan...

Annan marinadi broilerifileelle, uunikypsennys kasvisten kera

Valmistusaineet 4:lle
2 dl Jogurtti maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen
2 kynsi Valkosipuli
6 tl Oliiviöljy
1 tl Juustokumina
2 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
0.3 tl Chilijauhe
520 g Broileri rintafilee, nahaton
600 g Peruna, punnittu kuorineen
3 tl Rypsiöljy
300 g Paprika punainen
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Valmistusohjeet

Sekoita marinadin ainekset hyvin keskenään kaksinkertaisessa muovipussissa. Laita broilerin fileet pussiin, sulje pussi hyvin ja kääntele, niin että marinadia on jokapuolella. Anna marinoitua jääkaapissa pari tuntia tai pidempään esim. yön yli.

Harjaa perunat hyvin ja puolita tai lohko ne koosta riippuen. Levitä perunat leivinpaperoidun uunipellin toiselle puolelle ja pirskota päälle öljyä. Kääntele. Nosta broileripalat pellin toiselle puolelle. Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa n. 20 minuuttia ja lisää sen jälkeen paprikapalat. Kypsennä vielä n. 10 minuuttia. Ripsauta broileripalojen ja perunoiden päälle vähän suolaa ja mustapippuria. Nauti lisäksi salaattia.

Vinkki

Jos haluat paistaa tai grillata marinoidut broileripalat, pyyhi marinadi pois talouspaperilla ja sipaise lihojen päälle öljyä.

Yksi annos sisältää 376 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":113,"alcohol":0,"protein":143,"carbohydrates":120},"weight":{"fat":12.2,"alcohol":0,"protein":35,"carbohydrates":29.3},"percent_raw":{"fat":0.2994961934773688,"alchohol":0,"protein":0.38126774338445063,"carbohydrates":0.3192360631381805,"alcohol":0},"percent":{"fat":30,"alchohol":0,"protein":38,"carbohydrates":32,"alcohol":0},"total":{"kcal":376,"weight":76.5,"percent":100}}}

 
Sulje