Ladataan... Ladataan...

Punajuuripolenta

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl punasipuleita
50 g Voita
1 kpl etikkapunajuuria
2 dl punajuurimehua
5 dl vettä
1 rkl punaviinietikkaa
2 dl polentasuurimoita
1 tl suolaa
1.5 dl (raastettu) parmesaaniraastetta
Ohjeet

Hienonna ja kuullota sipuli kattilassa voissa. Lisää joukkoon raastettu punajuuri, punajuurimehu, vesi ja etikka. Lisää suurimot vähitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää suola.
Kypsennä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Nosta polenta pois lämmöltä ja anna hautua kannen alla noin 30 minuuttia, välillä sekoittaen.
Sekoita joukkoon juustoraaste. Tarkista maku.
Nostele seos vuokaan. Painele tiukkaan. Kun polenta on jäähtynyt leikkaa viipaleiksi. Voit halutessasi kuumentaa palat paistinpannulla tai uunissa ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 243 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":139,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":76},"weight":{"fat":15.41,"alcohol":0,"protein":7.01,"carbohydrates":18.94,"saturated_fat":9.7,"sugar":1.71,"fibre":2.94,"salt":1.99},"percent_raw":{"fat":0.5719831333833969,"alcohol":0,"protein":0.11558493719928245,"carbohydrates":0.3124319294173206},"percent":{"fat":57,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":31},"total":{"kcal":243,"weight":57.7,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":261.69},"item_type":"recipe","recipe_id":426,"servings":4}}

 
Sulje