Ladataan... Ladataan...

Fetajuusto-pinaattipiirakka

Valmistusaineet 4:lle
10 kpl (1/2 pkt) filotaikinalevyjä
2 rkl voita
5 dl tuoretta pinaattia
100 g Fetajuustoa (1 prk)
3 rkl saksanpähkinöitä
Ohjeet

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka. Ryöppää pinaatti kiehuvassa vedessä. Muista valuttaa hyvin! Aja fetajuusto tehosekoittimessa hienoksi. Rouhi pähkinät. Sekoita pinaatti, feta ja pähkinärouhe. Sulata voi. Asettele filotaikinalevy vuoan pohjalle. Sivele pullasudilla voisulaa päälle. Lisää vielä samalla tavalla kaksi muuta levyä. Ripottele sitten päälle pinaattifetaseosta. Jatka pinoamalla taas taikinalevyjä ja levittämällä täytettä, kunnes vuoka on täynnä. Viimeiseksi pitää tulla filotaikinalevyt. Voitele pinta voisulalla. Pistele haarukalla tai leikkaa terävällä veitsellä pintaan viiltoja. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile haaleana.

Vinkki

Filotaikinan käsittely vaatii taitoa. Pidä työvaiheiden välillä taikinalevyjen päällä kosteaa astiapyyhettä, jotteivät levyt kuivu kopperoiksi.

Yksi annos sisältää 322 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":177,"alcohol":0,"protein":40,"carbohydrates":105},"weight":{"fat":19.48,"alcohol":0,"protein":9.95,"carbohydrates":25.98,"saturated_fat":8.31,"sugar":0.6,"fibre":2.79,"salt":1.83},"percent_raw":{"fat":0.549561981421383,"alcohol":0,"protein":0.12475389738387778,"carbohydrates":0.3256841211947394},"percent":{"fat":55,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":33},"total":{"kcal":321,"weight":68.94,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":148.88},"item_type":"recipe","recipe_id":30,"servings":4}}

 
Sulje