Ladataan... Ladataan...

Possunkaretta ja keitettyjä perunoita

Valmistusaineet 4:lle
1 kg possunkaretta (porsaan ulko- tai sisäfilettä, rasvaa noin 4,5 %)
1) marinadi
2 ruukku Eli ruukullinen tuoretta korianteria
1 cm (1 rkl) hienonnettua inkivääriä
5 g (1 rkl) tuoretta chiliä
2 kpl Eli 8 kpl kokonaisia neilikoita
4 g Kokonaisia korianterin siemeniä (noin 4 kpl / 1 kg lihaa)
1) Marinadi
1.5 dl öljyä
3 rkl juoksevaa hunajaa
2) Lisäksi
8 kpl perunoita
Ohjeet

Hienonna marinadia varten yrtit, inkivääri ja tuore chili. Sekoita marinadi.
Anna lihapalan maustua marinadissa yön yli jääkaapissa. Ota liha tuntia ennen paistoa huoneen lämpöön tasoittumaan. Hiero pintaan suolaa.
Työnnä lihapaistomittari keskelle karetta, ei kiinni luuhun.
Kypsennä 130-asteisen uunin alatasolla kunnes sisälämpö näyttää +70 astetta.
Anna lihan rauhoittua hetki uunista oton jälkeen. Leikkaa annospaloiksi luiden välistä.
Tarjoa keitetyjen perunoiden kera.

Vinkki

Tarjoa makean chilikastikkeen kanssa.

Yksi annos sisältää 777 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":406,"alcohol":0,"protein":223,"carbohydrates":148},"weight":{"fat":45.08,"alcohol":0,"protein":55.65,"carbohydrates":36.84,"saturated_fat":8,"sugar":13.76,"fibre":2.89,"salt":0.4},"percent_raw":{"fat":0.523034744699079,"alcohol":0,"protein":0.2870016960111185,"carbohydrates":0.18996355928980263},"percent":{"fat":52,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":19},"total":{"kcal":777,"weight":162.61999999999998,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":469},"item_type":"recipe","recipe_id":591,"servings":4}}

 
Sulje