Ladataan... Ladataan...

Juhlava juurespaistos

Valmistusaineet 8:lle
3 kpl Punajuuri
2 kpl Porkkana
100 g Palsternakka
100 g Purjosipuli
300 g Kesäkurpitsa zucchini
200 g Tofu soijavalmiste, soijapapujuusto
200 g Feta
3 rkl Hunaja
40 g Lime
1 kpl Kananmuna
2.5 rkl Soijakastike
0.5 dl Oliiviöljy
0.5 tl Mustapippurirouhe
PÄÄLLE
50 g Rucola
Valmistusohjeet

Esikeitä halutessasi kaikki juurekset, tämä nopeuttaa kypsymistä. Paloittele juurekset eli punajuuri, porkkana ja palsternakka.

Puhdista ja viipaloi purjo, kuutioi kesäkurpitsa ja tofu.

Kaada kaikki voideltuun uunivuokaan. Murustele pinnalle feta.

Sekoita keskenään hunaja, limetin mehu, kananmuna, soijakastike ja oliiviöljy. Mausta mustapippurilla.

Sekoita hunaja-öljy kasvisten joukkoon.

Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia (tai reilu tunti, mikäli juurekset ovat raakoja).

Tarjoa lisukkeena kahdeksalle tai pääruokana 4-6:lle.

Vinkki

Nosta halutessasi päälle rucolaa.

Yksi annos sisältää 211 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":127,"alcohol":0,"protein":34,"carbohydrates":50},"weight":{"fat":14.3,"alcohol":0,"protein":8.7,"carbohydrates":12.7},"percent":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":212,"weight":35.7,"percent":100}}}