Ladataan... Ladataan...

Pippurinen naudanlihakastike

Valmistusaineet 4:lle
400 g Naudan sisäfilee
1 rkl Rypsiöljy
150 g Sipuli
4 dl Vesi
1 kpl Lihaliemikuutio
1 tl Mustapippuri
0.5 tl Paprikajauhe
0.5 prk Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
2 rkl Maizena Ruskea suuruste
Ohjeet

Nosta lihakuutiot huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen ruoanvalmistusta. Suikaloi tai silppua sipuli. Sekoita öljy lihakuutioiden joukkoon ja paista ne parissa erässä pannulla kauniin ruskeiksi. Lisää sipulit joukkoon kuullottumaan. Nosta pataan tai paksupohjaiseen kasariin. Mausta paprikalla ja pippurilla (myllystä). Pyöräytä sekaisin ja murusta sekaan lihaliemikuutio ja lisää vettä sen verran että lihat peittyvät. Anna hautua hiljalleen lihasta riippuen 20-60 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa kevytruoka ja suurusta ruskealla suurusteella. Voit halutessasi käyttää myös vehnäjauhoja. Ripottele ne paistuneiden lihojen päälle ja anna turvota hetki ennen nesteen lisäämistä. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Vinkki

Voit lisätä ruokaan myös eri pippureita kuten viher- ja rosepippureita. Lisukkeeksi maistuu keitetty peruna ja erilaiset kasvikset höyrytettynä tai vähässä vedessä kypsennettyinä.

Yksi annos sisältää 229 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":112,"alcohol":0,"protein":89,"carbohydrates":28},"weight":{"fat":12.43,"alcohol":0,"protein":22.27,"carbohydrates":6.9,"saturated_fat":4.38,"sugar":3.29,"fibre":1.07,"salt":1.43},"percent_raw":{"fat":0.4893773384927498,"alcohol":0,"protein":0.3897846134054733,"carbohydrates":0.12083804810177688},"percent":{"fat":49,"alcohol":0,"protein":39,"carbohydrates":12},"total":{"kcal":229,"weight":51.77,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":279.75},"item_type":"recipe","recipe_id":1024004,"servings":4}}

 
Sulje