Ladataan... Ladataan...

Tomaattinen papu-kasviskeitto vege

Valmistusaineet 8:lle
2 prk Ruskeat pavut suolaliemessä
460 g Isot valkoiset pavut suolaliemessä
200 g Sipuli
200 g Porkkana
150 g Palsternakka
6 tl Rypsiöljy
12 dl Vesi
500 g Tomaattimurska
2 kpl Kasvisliemikuutio
3 kpl Laakerinlehti
0.3 nippu Persilja, tuore
1 tl Valkopippuri
2 tl Oregano, kuivattu
1 tl Ruokasuola
Ohjeet

Kuullota silputtua tai suikaloitua sipulia, porkkana- ja palsternakkapaloja öljyssä isossa kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenee. Lisää vesi, tomaattimurska, kasvisliemikuutiot, laakerinlehdet ja persiljan oksat ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla tulella välillä sekoittaen noin 15-20 minuuttia. Lisää huuhdotut käyttövalmiit pavut ja kuivatut yrtit kypsymisen loppuvaiheessa ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Lisää tarvittaessa kiehuvaa vettä. Tarkista keiton maku.

Vinkki

Vähennä keiton vesimäärää, niin saat papupataa. Pakasta kerta-annoksina patana tai keittona. Mausteiksi voit käyttää myös esim. raastettua inkivääriä, tuoretta tai kuivattua chiliä, korianteria, garam masalaa jne.

Yksi annos sisältää 183 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":50,"alcohol":0,"protein":40,"carbohydrates":93},"weight":{"fat":4.87,"alcohol":0,"protein":8.89,"carbohydrates":20.6,"saturated_fat":0.63,"sugar":7.35,"fibre":11.1,"salt":2.54},"percent_raw":{"fat":0.2710602236534285,"alcohol":0,"protein":0.2196337087373188,"carbohydrates":0.5093060676092526},"percent":{"fat":27,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":51},"total":{"kcal":183,"weight":55.980000000000004,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":405.45},"item_type":"recipe","recipe_id":1024028,"servings":8}}

 
Sulje