Ladataan... Ladataan...

Perinteinen borssikeitto

Valmistusaineet 8:lle
500 g Raakoja punajuuria
2 kpl porkkanaa
1 g sipuleita
2 kpl (iso) Juuriselleriä
1 kpl (iso) Palsternakkaa
200 g Valkokaalia
400 g Naudanlihaa
2 rkl ruokaöljyä
3 rkl viinietikkaa
1 dl sokeria
0.5 dl persiljaa hienonnettuna
0.5 dl (silputtu) tuoretta silputtua tilliä
2 kpl laakerinlehteä
0.5 tl suolaa
0.5 tl mustapippuria
Ohjeet

Leikkaa kasvikset suikaleiksi ja liha pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy isossa kattilassa ja ruskista ensin lihapalat. Lisää hetken kuluttua porkkanat, sellerit ja palsternakka. Kun nekin ovat saaneet väriä, nosta mukaan sipulit ja anna kypsyä viitisen minuuttia. Lisää sitten punajuuret, etikka, laakerinlehdet ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hieman ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää kaalisuikaleet ja anna kiehua hiljalleen toiset 20 minuuttia. Ota laakerinlehdet pois ja lisää tilli-persiljasilppua. Sekoita ja tarkista maku. Tarjoa keiton kera vähärasvaista jogurttia.

Yksi annos sisältää 200 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":73,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":81},"weight":{"fat":7.86,"alcohol":0,"protein":11.21,"carbohydrates":19.82,"saturated_fat":2.39,"sugar":18.93,"fibre":4.42,"salt":0.46},"percent_raw":{"fat":0.3629606461099463,"alcohol":0,"protein":0.2300777874885,"carbohydrates":0.40696156640155356},"percent":{"fat":36,"alcohol":0,"protein":23,"carbohydrates":41},"total":{"kcal":200,"weight":65.08999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":225.75},"item_type":"recipe","recipe_id":282,"servings":8}}

 
Sulje