Ladataan... Ladataan...

Bolognesekastike

Valmistusaineet 4:lle
1 kpl sipuli
2 kynsi valkosipulin kynttä, murskattuna
1 rkl oliiviöljyä
400 g Jauhelihaa, esimerkiksi sika-nautaa
2 tlk tomaattimurskaa
2 kpl lihaliemikuutioita
3 rkl tomaattipyrettä
2 tl (jauhettu) mustapippuria
Lisäksi
400 g Spagettia
Valmistusohjeet

Lisäksi tarvitset ruokalusikallisen yrttimaustetta.

Kuullota öljyssä pannulla sipulia ja valkosipulia. Lisää jauheliha ja ruskista. Kaada tomaattimurska sekaan. Mausta. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä vähintään puoli tuntia, mielellään pidempään.
Tarkista maku. Lisää halutessasi suolaa tai muita mausteita.
Kaada pastan päälle ja ripottele pinnalle parmesaania.

Vinkki

Tomaattipyreen voi korvata ketsupilla. Jos käytät chili- tai yrttimaustettua tomaattimurskaa, ei kastike itsessään tarvitse niin paljon lisämausteita. Kokeile maku maistamalla, ja lisää mausteita vähän kerrallaan.
Tarjoa spagetin kera.

Yksi annos sisältää 662 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":212,"alcohol":0,"protein":124,"carbohydrates":326},"weight":{"fat":23.2,"alcohol":0,"protein":30.5,"carbohydrates":80.2},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":19,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":663,"weight":133.9,"percent":100}}}