Ladataan... Ladataan...

Omenainen kääretorttu

Valmistusaineet 8:lle
4 kpl munaa
2 dl sokeria
1 dl juoksevaa margariinia
0.5 dl vehnäjauhoja
1.5 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
a) Kostutukseen
0.75 tl omenamehua
b) Täyte
2 dl vispikermaa
2 dl sokeria
2 dl makeaa omenahilloa, jossa paloja
B) täyte
2 pkt Hovi kevyt omenatuorejuustoa (13 %)
c) Koristeluun
2 rkl kermaa
C) koristeluun
100 g Tummaa suklaata
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää margariini.
Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Sekoita varovasti käännellen, ettei vaahto laske.
Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista uunin alatasolla 5–7 minuuttia.
Kumoa torttupohja työpöydälle leivinpaperille, jolle on siroteltu sokeria. Jäähdytä kokonaan.
Kostuta levyä reilusti omenamehulla pullasudilla.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi sokerin kanssa.
Sekoita juusto ja hillo kermavaahtoon ja vatkaa vielä hetki sähkövatkaimella, jotta saat täytteestä tarpeeksi napakkaa, ei kuitenkaan kovaa.
Levitä täyte torttupohjalle ja rullaa leivinpaperia apuna käyttäen.
Kiristä rullaa vielä vähän, kun olet käärinyt kääretortun.
Anna vetäytyä jääkaapissa muovipussiin käärittynä vähintään 4 tuntia tai seuraavaan päivään.
Kuumenna kerma ja sulata suklaa sekaan. Koristele tortun pinta esimerkiksi lusikan avulla.

Vinkki

Voit koristella myös kirsikoilla, mansikoilla ja mansikanmakuisella tomusokerilla.

Yksi annos sisältää 664 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":305,"alcohol":0,"protein":38,"carbohydrates":321},"weight":{"fat":33.75,"alcohol":0,"protein":9.42,"carbohydrates":79.76,"saturated_fat":16.3,"sugar":63.83,"fibre":1.82,"salt":0.47},"percent_raw":{"fat":0.45987078756428357,"alcohol":0,"protein":0.05704204155881608,"carbohydrates":0.48308717087690023},"percent":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":6,"carbohydrates":48},"total":{"kcal":664,"weight":205.35,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":221.66},"item_type":"recipe","recipe_id":1168,"servings":8}}

 
Sulje