Ladataan... Ladataan...

Keventäjän omenakorvapuustit

Valmistusaineet 16:lle
1.25 dl Omenamehu, omenatäysmehu
1.25 dl Rasvaton maito
25 g Hiiva
0.5 dl Kanelisokeri
1 tl Kardemumma
0.15 tl Ruokasuola
7 dl Vehnäjauho puolikarkea
0.5 dl Juokseva rypsiöljyvalmiste 70 %
TÄYTE:
2 rkl Voi
1.5 rkl Kanelisokeri
0.5 dl Omenamarmeladi
PÄÄLLE:
1 kpl Kananmuna, kuoreton
0.25 dl Sokeri
Ohjeet

Sekoita mehu ja maito kulhossa ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Murenna ja liuota hiiva joukkoon.

Lisää kanelisokeri, kardemumma ja suola.

Alusta jauhot joukkoon erissä. (Lisää tai vähennä jauhojen määrää tarvittaessa)

Sekoita rasva lopuksi joukkoon.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilma pois ja kaada alustalle.

Kauli taikinasta iso suorakaiteen muotoinen levy.

Sekoita keskenään pehmeä voi, kanelisokeri ja marmeladi. Levitä seos taikinalevylle.

Rullaa levy tiukaksi rullaksi. Jätä saumapuoli alaspäin.

Leikkaa rulla vinoittain 16 palaksi.

Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille, korkea kohta ylöspäin ja paina sormilla pulla korvapuustin muotoon.

Anna kohota vielä peitettynä noin 15 minuutin ajan.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele pinnalle RAEsokeria.

Paista uunin ylätasolla noin 8 minuuttia, kunnes korvapuustit ovat kullanruskeita.

Yksi annos sisältää 168 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":39,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":113},"weight":{"fat":4.29,"alcohol":0,"protein":3.86,"carbohydrates":27.93,"saturated_fat":1.36,"sugar":7.76,"fibre":1.14,"salt":0.14},"percent_raw":{"fat":0.23292976220913433,"alcohol":0,"protein":0.09320391791254823,"carbohydrates":0.6738663198783175},"percent":{"fat":23,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":67},"total":{"kcal":167,"weight":46.48,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":62.78},"item_type":"recipe","recipe_id":1024982,"servings":16}}

 
Sulje