Ladataan... Ladataan...

Hedelmäinen lohisalaatti

Valmistusaineet 4:lle
300 g Kirjolohta palana
0.5 tl vastapuristettua appelsiinimehua
1 dl limetinmehua (n. 1 dl / 4 annosta)
1 tl suolaa
Mausteseos
1 kpl hienonnettua sipulia
2 kpl (iso) säilöttyjä tomaatteja pieneksi kuutioituina
0.5 dl hienonnettua, tuoretta persiljaa
0.5 dl hienonnettua, tuoretta ruohosipulia
0.5 tl suolaa
0.5 dl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
0.5 tl (rouhittu) rouhittua mustapippuria
Salaattiin
4 dl erilaisia revittyjä salaatteja
60 g Sokeriherneenpalkoja ( noin 3 kpl / annos)
1 kpl omenaa
0.5 kpl pientä verkko- tai cantaloupemelonia
10 kpl (keskik.) tummia viinirypäleitä
Ohjeet

Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi tai paloiksi. Pane palat kulhoon, kaada päälle mehut ja mausta suolalla. Anna maustua jääkaapissa yön yli välillä käännellen. Sekoita mausteseoksen aineet keskenään, ja kaada seos kuiviksi pyyhittyjen kalaviipaleiden päälle laakeaan astiaan. Anna maustua vielä parin tunnin ajan. Pyyhi tarvittaessa liika kastike pois. Höyrytä sokeriherneet kattilassa nopeasti. Pane kuumat palot kulhoon ja sekoita joukkoon pieni nokare margariinia tai voita. Pane kulhoon salaatinlehdet, ja lisää muut tarvittaessa paloitellut ainekset. Lisää päällimmäiseksi lohi. Koristele salaatti halutessasi herneenversoilla.

Yksi annos sisältää 308 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":174,"alcohol":0,"protein":61,"carbohydrates":73},"weight":{"fat":19.15,"alcohol":0,"protein":14.96,"carbohydrates":17.93,"saturated_fat":2.73,"sugar":16.1,"fibre":3.62,"salt":2.41},"percent_raw":{"fat":0.5671316043847562,"alcohol":0,"protein":0.19687143944223925,"carbohydrates":0.2359969561730045},"percent":{"fat":57,"alcohol":0,"protein":20,"carbohydrates":24},"total":{"kcal":308,"weight":76.9,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":515.34},"item_type":"recipe","recipe_id":1506,"servings":4}}

 
Sulje