Ladataan... Ladataan...

Avokado-kotijuustopizza

Valmistusaineet 8:lle
KASTIKE:
0.5 dl Oliiviöljy
1.5 dl Basilika, tuore
0.5 dl Persilja, tuore
TÄYTE:
70 g Ilmakuivattu kinkku
125 g Kotijuusto rasvaa 9-14 %, maalaisjuusto
250 g Kirsikkatomaatti
PÄÄLLE:
2 kpl Avokado, kuorittu, kivetön
0.5 rkl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
Ohjeet

Valmista kastike: Soseuta oliiviöljy ja yrtit keskenään sauvasekoittimella.

Levitä pizzapohjalle ([Keventäjän parempi pizzapohja](http://jasen.keventajat.fi/hyvinvointi/ruoka/ruoat/keventajan-parempi-pizzapohja))

Revi kastikkeen päälle ilmakuivattu kinkku.

Viipaloi päälle kotijuusto, puolita ja levitä pohjalle myös kirsikkatomaatit.

Kypsennä 250 asteisen uunin ylä-/keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes pohja on rapea ja kullankeltainen.

Lohkoa avokadot kuuman pizzan päälle. Pirskota hieman sitruunamehua päälle tummumisen estämiseksi.

Vinkki

Nauti raikkaan salaatin kera.

Yksi annos sisältää 167 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":133,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":9},"weight":{"fat":14.47,"alcohol":0,"protein":6.14,"carbohydrates":2.23,"saturated_fat":3.3,"sugar":2.17,"fibre":1.56,"salt":0.71},"percent_raw":{"fat":0.7953959641156675,"alcohol":0,"protein":0.15001261580805622,"carbohydrates":0.05459142007627622},"percent":{"fat":80,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":5},"total":{"kcal":167,"weight":30.580000000000002,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":95.44},"item_type":"recipe","recipe_id":1024829,"servings":8}}

 
Sulje