Ladataan... Ladataan...

Tonnikalarisotto

Valmistusaineet 6:lle
6 dl Kalaliemi laimennettu
1 rkl Ruokaöljy, keskiarvo
2 kpl Sipuli
10 g Valkosipuli
200 g Risottoriisi
0.32 tl Ruokasuola
1 tl (rouhittu) Mustapippuri
0.6 dl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
50 g Juustomuru
280 g Tonnikala vedessä
200 g Herneet, pakaste
20 g Ruohosipuli
Ohjeet

Kuumenna liemi kattilassa. Kuumenna toisessa kattilassa öljy ja kuullota siinä sipulit. Lisää riisit ja jatka kuullottamista koko ajan sekoittaen noin minuutin ajan. Lisää pari desiä nestettä sekä sitruunamehu. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää suolaa ja mustapippuria sekä uusi kauhallinen kuumaa lientä. Jatka liemen lisäämistä kauhallinen kerrallaan #0096 odota että edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Sekoittele koko ajan hyvin. Maista riisiä välillä. Kun riisi on pehmeää, mutta siinä on vielä hieman purutuntumaa jäljellä, niin risotto on kypsää. Lopeta liemen lisääminen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää risottoon juustoraaste, tonnikala ja sulatetut herneet. Laita kansi päälle ja anna vetäytyä pari kolme minuuttia. Ripottele pinnalle ruohosipulisilppua.

Yksi annos sisältää 295 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":60,"alcohol":0,"protein":86,"carbohydrates":149},"weight":{"fat":5.48,"alcohol":0,"protein":17.79,"carbohydrates":30.83,"saturated_fat":1.44,"sugar":1.86,"fibre":1.16,"salt":1.26},"percent_raw":{"fat":0.20242294419109008,"alcohol":0,"protein":0.29183259668755257,"carbohydrates":0.5057444591213572},"percent":{"fat":20,"alcohol":0,"protein":29,"carbohydrates":51},"total":{"kcal":296,"weight":59.819999999999986,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":258.07},"item_type":"recipe","recipe_id":1023444,"servings":6}}

 
Sulje