Ladataan... Ladataan...

Tomaattinen peruna-jauhelihavuoka

Valmistusaineet 8:lle
15 kpl Peruna, punnittu kuorineen
500 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
300 g Sipuli
6 tl Rypsiöljy
500 g Tomaattimurska
2 tl Ruokasuola
1 tl Mustapippuri
6 rkl (silputtu) Persilja, tuore
5 dl Vesi
1 kpl Lihaliemikuutio
Ohjeet

Kuori perunat ja sipulit. Leikkaa sipulit silpuksi. Ruskista jauheliha murustaen, lisää silputtu sipuli ja öljy ja anna kuullottua hetki. Kaada joukkoon tomaattimurska, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää vettä n. 4 dl. Murusta sekaan lihamiemikuutio. Anna kiehua hetken aikaa. Lisää tarvittaessa vettä. Viipaloi sillä välin perunat. Levitä kerros perunaviipaleita laakean ison vuoan pohjalle, levitä päälle kerros kastiketta, sen päälle perunoita, kastiketta, perunoita ja päällimmäiseksi vähän kastiketta. Lisää väliin myös persiljasilppu. Paina välillä kevyesti. Lisää kastikkeeseen vettä, jos näyttää siltä, ettei se riitä. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla n. 1 tunti, eli kunnes perunat ovat pehmeitä. Kokeile tikulla.

Vinkki

Lisäkkeeksi maistuu esim. salaatti.

Yksi annos sisältää 241 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":78,"alcohol":0,"protein":61,"carbohydrates":102},"weight":{"fat":8.51,"alcohol":0,"protein":14.93,"carbohydrates":24.94,"saturated_fat":1.44,"sugar":5.72,"fibre":3.2,"salt":2.36},"percent_raw":{"fat":0.3244717048331693,"alcohol":0,"protein":0.2530093603411556,"carbohydrates":0.4225189348256751},"percent":{"fat":32,"alcohol":0,"protein":25,"carbohydrates":42},"total":{"kcal":241,"weight":61.099999999999994,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":364.21},"item_type":"recipe","recipe_id":1023709,"servings":8}}

 
Sulje