Ladataan... Ladataan...

Kesäkurpitsalasagne

Valmistusaineet 6:lle
800 g Kesäkurpitsa zucchini
KASTIKE:
400 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
150 g Sipuli
3 tl Rypsiöljy
400 g Tomaattimurska
2 tl Yrttimauste
1 tl Ruokasuola
1 tl Mustapippuri
1 prk Eila ruokakerma 10 %, kolme juustoa
200 g Raejuusto rasvaton, vähälaktoosinen
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
Ohjeet

Valmista ensin jauhelihakastike. Paista hienonnettu sipuli ja jauheliha pannulla rypsiöljyssä. Lisää tomaattimurska ja mausteet ja anna hautua ilman kantta 15-20 min. Tarkista maku.

Leikkaa huuhdotut kesäkurpitsat pitkittäin ½-1 cm:n viipaleiksi. Jos kesäkurpitsat tuntuvat vetisiltä, paahda viipaleita kuivalla pannulla käännellen, niin osa nesteestä haihtuu.

Sipaise sopivan kokoinen uunivuoka pullo- tai muulla margariinilla. Levitä vuoan pohjalle kesäkurpitsaviipaleita, ripsauta niiden päälle vähän pippuria tai/ja yrttisekoitusta, seuraavaksi jauheliha-tomaattikastiketta ja vähän raejuustoa. Liruttele kolmannes juustokastikkeesta raejuuston päälle. Seuraavaksi kesäkurpitsaviipaleita jne. Kaikkiaan kolme kerrosta kutakin ja päällimmäiseksi juustokastiketta.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla tai keskimmäisellä ritilätasolla 200-225 asteessa 40-60 minuuttia. Anna levähtää hetki ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 240 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":110,"alcohol":0,"protein":88,"carbohydrates":42},"weight":{"fat":11.96,"alcohol":0,"protein":21.48,"carbohydrates":10.42,"saturated_fat":3.82,"sugar":5.53,"fibre":2.84,"salt":1.92},"percent_raw":{"fat":0.45750741121999294,"alcohol":0,"protein":0.36528732705293504,"carbohydrates":0.17720526172707196},"percent":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":37,"carbohydrates":18},"total":{"kcal":240,"weight":57.97,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":370.78},"item_type":"recipe","recipe_id":1023730,"servings":6}}

 
Sulje