Ladataan... Ladataan...

Silakka-punajuurikeitto

Valmistusaineet 4:lle
2 rkl ruokaöljyä
4 kpl tuoreita punajuuria suikaleina
4 kpl perunoita suikaleina
2 kpl hienonnettuja sipuleita
1 kynsi valkosipulinkynsiä hienonnettuna
1 tl hienoa merisuolaa
0.5 dl sokeria
1 tl timjamia
2 l kalalientä tai vettä
2 rkl punaviinietikkaa
0.25 tl (jauhettu) vastajauhettua mustapippuria
20 kpl Paloiteltuja silakkafileitä
1 dl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Ohjeet

Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota siinä kasvikset sekä sipulit.
Mausta merisuolalla, sokerilla sekä timjamilla. Anna kiehahtaa.
Lisää neste, punaviinietikka ja vastajauhettu mustapippuri.
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Lisää silakan fileepalat ja anna hautua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Mausta tuoreella juuri hienonnetulla basilikalla juuri ennen tarjoilua.

Yksi annos sisältää 335 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":145,"alcohol":0,"protein":75,"carbohydrates":115},"weight":{"fat":15.94,"alcohol":0,"protein":18.45,"carbohydrates":28.44,"saturated_fat":2.8,"sugar":17.91,"fibre":3.29,"salt":1.7},"percent_raw":{"fat":0.4334327730022361,"alcohol":0,"protein":0.22294655078954864,"carbohydrates":0.3436206762082153},"percent":{"fat":43,"alcohol":0,"protein":22,"carbohydrates":34},"total":{"kcal":335,"weight":88.53,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":798.31},"item_type":"recipe","recipe_id":450,"servings":4}}

 
Sulje