Ladataan... Ladataan...

Paistetut pikkumuikut

Valmistusaineet 5:lle
80 kpl Pikkumuikkuja
2 dl ruisjauhoja leivittämiseen
Ohjeet

tilkka rypsiöljyä ja nokare voita paistamiseen
ripaus suolaa

Huuhtele muikut suomuttomiksi ja perkaa ne puhkomalla. Voit myös ostaa valmiiksi perattuja muikkuja.
Nosta pannu liedelle ja säädä liesi neloselle.
Pyörittele kalat ruisjauhoissa.
Kaada kuumalle pannulle tilkka öljyä ja nostele jauhotetut muikut pannulle.
Käännä liesi kolmoselle minuutin kuluttua. Paista vielä minuutin ajan ja käännä kalat.
Pane pannulle nokare voita ja mausta kalat ripauksella suolaa. Sammuta liesi ja anna kypsyä vielä minuutin.
Nauti kalat sellaisenaan tai vaikkapa perunamuhennoksen ja raikkaan raastesalaatin kanssa.

Ohjeen on laatinut kokki Jaakko Kolmonen ja se on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 19/2005.

Yksi annos sisältää 492 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":127,"alcohol":0,"protein":316,"carbohydrates":49},"weight":{"fat":14.02,"alcohol":0,"protein":78.34,"carbohydrates":12.19,"saturated_fat":2.44,"sugar":0.53,"fibre":3.06,"salt":0.16},"percent_raw":{"fat":0.25839209326722995,"alcohol":0,"protein":0.6417590581704108,"carbohydrates":0.09984884856235916},"percent":{"fat":26,"alcohol":0,"protein":64,"carbohydrates":10},"total":{"kcal":493,"weight":110.74,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":422},"item_type":"recipe","recipe_id":11319,"servings":5}}

 
Sulje