Ladataan... Ladataan...

Rouille

Valmistusaineet 4:lle
100 g Tuore tai kuivattu punainen chili (1 kpl)
5 kpl valkosipulinkynsiä viipaleina
0.5 viipale (pieni) vaalean hiivaleivän siivuja hienonnettuna (2 rkl)
2 kpl kananmunan keltuaisia
0.5 tl hienoa merisuolaa
0.5 dl oliiviöljyä
Ohjeet

Poista chilistä siemenet ja hienonna se. Murskaa morttelissa chilit, valkosipulin kynnet ja vaalea leipä tasaiseksi tahnaksi.
Lisää keltuaiset ja suola. Jauha sileäksi. Tiputa oliiviöljyä mortteliin varovasti tippa kerrallaan hyvin vatkaten, kunnes seos paksunee.
Jatka lisäämällä öljyä ohuena nauhana koko ajan vatkaten, kunnes saat aikaan majoneesin paksuisen sileän kastikkeen. Voit valmistaa rouillen myös tehosekoittimessa. Notkista rouille keiton liemellä ennen tarjoamista.
Rouille sopii lisäkkeeksi myös paistetulle, grillatulle ja friteeratulle kalalle.

Vinkki

Käytä rouillea varoen, sillä se on todella voimakasta!

Yksi annos sisältää 229 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":154,"alcohol":0,"protein":32,"carbohydrates":43},"weight":{"fat":17.18,"alcohol":0,"protein":8.02,"carbohydrates":10.86,"saturated_fat":3.5,"sugar":1.43,"fibre":1.83,"salt":1.07},"percent_raw":{"fat":0.671819831173205,"alcohol":0,"protein":0.1393635859941117,"carbohydrates":0.18881658283268332},"percent":{"fat":67,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":19},"total":{"kcal":230,"weight":43.89,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":99.53},"item_type":"recipe","recipe_id":457,"servings":4}}

 
Sulje