Ladataan... Ladataan...

Porkkanalaatikko kauramannasuurimoilla

Valmistusaineet 8:lle
800 g Porkkana
3 dl Vesi
2.5 dl Rasvaton maito
0.5 dl Kauramannasuurimo
1.5 rkl Sunnuntai Juokseva rypsiöljyvalmiste
1.3 tl Ruokasuola
0.3 tl Valkopippuri
0.3 tl Muskottipähkinä, kuivattu
Ohjeet

Leikkaa kuoritut porkkanat paloiksi tai viipaleiksi ja nosta kattilaan. Kaada vettä päälle, niin että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä pehmeiksi kannella peitettynä. Kaada liemi talteen ja soseuta porkkanat sauvasekoittimella tai survimella.

Kaada maito kulhoon, lisää 1 rkl pullomargariinia. Voitele lopulla rasvalla 1 iso tai kaksi pienempää vuokaa.

Kuumenna maitoa mikrossa täydellä teholla n. 2 min. Vispilöi sekaan kauramannasuurimot ja jatka mikrokypsennystä 2-3 min, kerran välillä sekoittaen.

Kaada survottu porkkana puuron joukkoon, mausta suolalla, valkopippurilla ja oman makusi mukaan muskotilla (lisää aluksi varovasti ja maistele välillä). Sekoita hyvin ja lisää keitinlientä joukkoon, niin että saat löysän massan. Maista.

Kaada massa vuokaan/vuokiin. Tee lusikalla pintakoristeet. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 200-225 asteessa n. 1 tunti.

Vinkki

Kypsennä tänään puolet massasta maistiaisiksi ja pakasta toinen puoli rasiassa ja kypsennä vasta jouluaattona.

Yksi annos sisältää 76 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":25,"alcohol":0,"protein":9,"carbohydrates":42},"weight":{"fat":2.64,"alcohol":0,"protein":2.24,"carbohydrates":9.97,"saturated_fat":0.28,"sugar":6.97,"fibre":2.98,"salt":1.1},"percent_raw":{"fat":0.32700943215342576,"alcohol":0,"protein":0.12335654184495091,"carbohydrates":0.5496340260016233},"percent":{"fat":33,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":55},"total":{"kcal":76,"weight":26.180000000000003,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":177.54},"item_type":"recipe","recipe_id":1023764,"servings":8}}

 
Sulje