Ladataan... Ladataan...

Pataveripaltut

Valmistusaineet 4:lle
5 dl verta
2.5 dl vettä tai kaljaa
3 dl ruisjauhoja
0.5 dl ohrajauhoja
0.5 dl vehnäjauhoja
3 tl suolaa
0.25 tl (jauhettu) valkopippuria
0.5 g Meiramia, kuivattua
Keitinliemi
2 l laimeaa lihalientä
Ohjeet

Sekoita veri hyvin ja lisää siihen vesi tai kalja.
Lisää seokseen jauhot, suola ja mausteet, sekoita hyvin.
Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi.
Muotoile veritaikinasta litteitä pieniä kakkuja. Pane kiehuvaan lihaliemeen veritaikinakakkuja, anna niiden kiehua hetki ja käännä kakut sitten toisinpäin, että ne kypsyvät molemmin puolin.
Kokeile kypsyyttä taittamalla yksi kakku keskeltä: jos se on tummanruskea sisältäkin, se on kypsä. Kypsymisaika on noin 20 minuuttia.
Nosta palttuja annos kerrallaan kuumennetulle tarjoiluvadille. Kun kaikki paltut ovat valmiita, koristele vati persiljalla ja kokonaisilla puolukoilla.
Tarjoa palttuja puolukkahillon tai maitokastikkeen kanssa lounaan pääruoaksi, lasten herkuksi tai kylminä eväsruoaksi.

Yksi annos sisältää 399 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":41,"alcohol":0,"protein":162,"carbohydrates":196},"weight":{"fat":4.53,"alcohol":0,"protein":39.81,"carbohydrates":48.25,"saturated_fat":0.62,"sugar":1.71,"fibre":6.62,"salt":10.8},"percent_raw":{"fat":0.10373748253969127,"alcohol":0,"protein":0.4051502272071879,"carbohydrates":0.4911122902531208},"percent":{"fat":10,"alcohol":0,"protein":41,"carbohydrates":49},"total":{"kcal":399,"weight":112.34,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":748.69},"item_type":"recipe","recipe_id":37605,"servings":4}}

 
Sulje