Ladataan... Ladataan...

Paistettua maksaa salaattipedillä

Valmistusaineet 4:lle
400 g Vasikan- tai naudanmaksaa
2 rkl ruokaöljyä
0.25 tl suolaa
0.25 tl mustapippuria
2 kpl Tammenlehväsalaattia ja rucolasalaattia
1 rkl tuoretta basilikaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
Maustevoi:
50 g Voita
2 rkl silputtua basilikaa
3 rkl pähkinärouhetta
0.5 dl (raastettu) parmesaaniraastetta
1 kynsi valkosipulinkynsi
Ohjeet

Valmista ensin maustevoi. Vatkaa voi vaahdoksi ja sekoita siihen silputtu basilika, pähkinärouhe, juustoraaste ja murskattu valkosipuli. Tee voista tanko ja pane se hetkeksi pakastimeen.
Sekoita revityt salaatit keskenään ja mausta kevyesti oliiviöljyllä ja viinietikalla. Asettele salaatti petiksi syville lautasille.
Poista maksasta kalvot ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Paista maksasiivut öljyssä nopeasti kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Pane maksaviipaleet salaattipedille ja nosta pinnalle lusikallinen maustevoita. Koristele basilikalla tai ruohosipulilla.

Yksi annos sisältää 442 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":278,"alcohol":0,"protein":132,"carbohydrates":32},"weight":{"fat":30.48,"alcohol":0,"protein":32.54,"carbohydrates":7.82,"saturated_fat":10.87,"sugar":0.72,"fibre":1.85,"salt":0.84},"percent_raw":{"fat":0.6295412309087159,"alcohol":0,"protein":0.29864468850599524,"carbohydrates":0.07181408058528876},"percent":{"fat":63,"alcohol":0,"protein":30,"carbohydrates":7},"total":{"kcal":442,"weight":85.12,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":192.2},"item_type":"recipe","recipe_id":1160,"servings":4}}

 
Sulje