Ladataan... Ladataan...

Kalamurekepihvit

Valmistusaineet 4:lle
400 g Haukifilee
75 g Becel Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
0.75 tl Merisuola, vuorisuola
0.25 tl Valkopippuri
2 rkl (silputtu) Ruohosipuli
0.3 rkl Leivontamargariini 80 % juokseva, keskiarvo
Ohjeet

Paloittele kalafileet muutamaan osaan monitoimikoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes kala on hienoa. Voit myös jauhaa kalan lihamyllyllä tai leikata kalan parin sentin paloiksi ja käyttää hienontamiseen sauvasekoitinta. Tai voit hakata kalan hienoksi kokkiveitsellä isolla leikkkuulaudalla. Jotkut kaupat tarjoavat myös jauhamispalvelua.

Lisää kulhoon muna, kerma, suola ja pippuri ja anna koneen käydä. Lisää ruohosipuli tai vaihtoehtoisesti tilli käsin sekoittaen. Muista että kalamurekkeen ainesten pitää olla kylmiä. Älä seisota valmista taikinaa huoneenlämmössä, vaan laita se jääkaappiin, jos et paista pihvejä heti.

Muotoile mureketaikina kostutetuin käsin, jaa kahteen osaan ja osat edelleen kahteen ja ne taas kahteen, niin että saat 8 yhtäsuurta osaa. Pyörittele palloiksi ja muotoile pihveiksi. Paista pullomargariinissa pinnoitetussa pannussa tai lettupannussa n. 3 min. kummaltakin puolelta keskilämmöllä.

Vinkki

Nauti kalamurekepihvien kanssa esim. keitettyjä perunoita ja porkkanaviipaleita sekä hernekastiketta (ohje reseptihaussa). Kylminä pihvit maistuvat esim. ruisleivän päällä.

Yksi annos sisältää 119 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":35,"alcohol":0,"protein":81,"carbohydrates":3},"weight":{"fat":3.83,"alcohol":0,"protein":20.06,"carbohydrates":0.84,"saturated_fat":0.69,"sugar":0.36,"fibre":0.16,"salt":1.27},"percent_raw":{"fat":0.2918082592395496,"alcohol":0,"protein":0.6798860646648693,"carbohydrates":0.02830567609558106},"percent":{"fat":29,"alcohol":0,"protein":68,"carbohydrates":3},"total":{"kcal":119,"weight":27.21,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":135.84},"item_type":"recipe","recipe_id":1023736,"servings":4}}

 
Sulje