Ladataan... Ladataan...

Omena-rusinaleivät

Valmistusaineet 32:lle
a) illalla
7.5 dl vettä
3 dl ohrarouhetta
2 dl rusinoita
1.5 dl pellavansiemeniä
1 dl vehnäleseitä
b) aamulla
4 dl vettä
3 dl (raastettu) omenaa raastettuna tai 1,5 dl omenasosetta
1 rkl suolaa
2.5 dl erikoisvehnäjauhoja tai spelttivehnäjauhoja
B) aamulla
75 g Hiivaa
Ohjeet

a) Illalla kiehauta vesi ja lisää ohrarouhe, rusinat, pellavansiemenet ja leseet. Anna turvota kannen alla seuraavaan päivään.
b) Aamulla lisää vesi kattilassa olevien aineiden joukkoon ja lämmitä 37 asteeseen.
Liota joukkoon hiiva. Lisää omenaraaste tai -sose, suola sekä suurin osa vehnäjauhoista.
Alusta taikinaa 4 - 5 minuuttia yleiskoneessa. Anna kohota peitettynä noin 40 minuuttia.
Vaivaa taikinaa koneessa muutama sekunti. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Jaa taikina neljään osaan ja leivo niistä neljä pyöreää leipää.
Nosta leivät leivinpaperin päälle ja anna kohota noin 30 minuuttia eli kunnes ne ovat kooltaan kaksinkertaisia. Ripottele leipien päälle vähän jauhoja.
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pane pelti uunin alimmalle tasolle ja vähennä lämpö 200 asteeseen. Paista leipiä noin 50 minuuttia.
Anna leipien jäähtyä pyyhkeen sisässä.

Yksi annos sisältää 75 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":16,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":49},"weight":{"fat":1.66,"alcohol":0,"protein":2.48,"carbohydrates":11.83,"saturated_fat":0.17,"sugar":2.91,"fibre":2.46,"salt":0.58},"percent_raw":{"fat":0.20671093896374634,"alcohol":0,"protein":0.13751058438301708,"carbohydrates":0.6557784766532367},"percent":{"fat":21,"alcohol":0,"protein":14,"carbohydrates":66},"total":{"kcal":75,"weight":22.09,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":65.82},"item_type":"recipe","recipe_id":37734,"servings":32}}

 
Sulje