Ladataan... Ladataan...

Mökkiläisen mansikkakakku

Valmistusaineet 8:lle
2 kpl munaa
0.75 dl sokeria
0.75 dl sämpyläjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
0.3 tl leivinjauhetta
Kostuttamiseen
1 tl appelsiini- tai muuta laimeaa mehua
Pinnalle
2 pkt Raision keiju vanilja tuorejuustoa (1 tlk) tai valion fraiche 5% vanillaa
2 rkl vähälaktoosista maitoa
1.5 l mansikoita
Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele hyvin matala kakkuvuoka (halkaisija 25–28 cm).
Levitä 2 rkl mantelilastuja leivinpaperin päälle kakun kokoiseksi alaksi.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot hyvin sekaisin ja lisää seos lusikalla tai vatkaimilla nostellen munavaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja levitä tasaiseksi. Jos mökillä ei ole sopivaa kakkuvuokaa, kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle ja levitä pyöreäksi (halkaisija n. 25 cm).
Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 8–11 minuuttia vuoan koosta riippuen. Anna jäähtyä muutama minuutti ennen kumoamista mantelilastujen päälle.
Nosta jäähtynyt kakkulevy lautaselle ja kostuta se. Soseuta osa mansikoista ja levitä kakun päälle.
Notkista tuorejuusto tai fraiche maidolla ja levitä mansikkasoseen päälle. Peitä pinta mansikoilla ja leikkaa leivinpaperin reunat pois. Koristele yrteillä tai kukilla. Tarjoa heti tai anna vetäytyä hetki kylmässä.

Yksi annos sisältää 194 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":74,"alcohol":0,"protein":28,"carbohydrates":92},"weight":{"fat":8.03,"alcohol":0,"protein":6.96,"carbohydrates":22.47,"saturated_fat":4.16,"sugar":16.66,"fibre":2,"salt":0.1},"percent_raw":{"fat":0.380384687903506,"alcohol":0,"protein":0.14659969448335589,"carbohydrates":0.47301561761313815},"percent":{"fat":38,"alcohol":0,"protein":15,"carbohydrates":47},"total":{"kcal":194,"weight":60.37999999999999,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":176.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1291,"servings":8}}

 
Sulje