Ladataan... Ladataan...

Mustikkapiirakka sokerilla

Valmistusaineet 8:lle
90 g Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
0.2 dl Ruislese
1 tl Leivinjauhe
100 g Maitorahka rasvaton
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
50 g Margariini 60 %, keskiarvo
2 rkl Sokeri
10 g Sämpyläjauho (vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe)
8 dl Mustikka
3 rkl Sokeri
1 rkl Perunajauho
Ohjeet

Sekoita keskenään sämpyläjauhot, leseet ja leivinjauhe.

Vatkaa toisessa kulhossa hyvin sekaisin rahka (huom! pyöreässä rahkapurkissa on 250 g), muna ja 60%:nen rasva ja sokeri. Sekoita jauhoseos joukkoon ja kaada leivinpaperin päälle. Painele vähän lastalla ja ripottele pinnalle sämpyläjauhot ja taputtele kämmenellä taikina vuokaan ja sen reunoille sopivaksi (metallivuoan halkaisija 27-28 cm). Nosta taikina paperin kanssa vuokaan ja painele kevyesti.

Survo osa mustikoista vähän, sekoita joukkoon perunajauhot ja sokeri. Kaada vuokaan. Paista uunin toiseksi alimmalla tasolla 225 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa ennen leikkaamista.

Vinkki

Jos piirakka tuntuu happamelta, ripottele pinnalle vähän sokeria.

Yksi annos sisältää 151 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":47,"alcohol":0,"protein":16,"carbohydrates":88},"weight":{"fat":5.01,"alcohol":0,"protein":3.77,"carbohydrates":21.03,"saturated_fat":1.29,"sugar":12.3,"fibre":2.85,"salt":0.3},"percent_raw":{"fat":0.3126009025798891,"alcohol":0,"protein":0.10443152543619037,"carbohydrates":0.5829675719839205},"percent":{"fat":31,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":58},"total":{"kcal":152,"weight":46.550000000000004,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":108.46},"item_type":"recipe","recipe_id":1024086,"servings":8}}

 
Sulje