Ladataan... Ladataan...

Lipstikkakesäkurpitsakeitto

Valmistusaineet 4:lle
2 kpl (pieni) sipulia varsineen
1 kpl (keskik.) pieni kesäkurpitsa
1 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutioita
7 rkl perunamuusijauhetta (esim. mummon muusi)
0.5 dl kevytkermaa
2 rkl (silputtu) hienonnettua lipstikkaa
2 tl makeaa sinappia
0.25 tl (jauhettu) valkopippuria
Ohjeet

Hienonna sipuli ja raasta kesäkurpitsa. Lisää kasvikset kiehuvan veden joukkoon. Lisää liemeen kuutiot.
Lusikoi joukkoon perunamuusijauhe ja anna keiton kypsyä. Soseuta halutessasi.
Pehmennä makua lorauksella kermaa. Silppua joukkoon lopuksi lipstikka ja mausta sinapilla ja ripauksella valkopippuria.

Vinkki

Leikkaa tuoreesta leivästä ruisleipätikkuja leipäkoriin kuivumaan. Rukiinen maku ja rapeus ovat niissä parhaimmillaan.

Yksi annos sisältää 123 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":30,"alcohol":0,"protein":12,"carbohydrates":81},"weight":{"fat":3.1,"alcohol":0,"protein":2.92,"carbohydrates":18.87,"saturated_fat":1.53,"sugar":2.62,"fibre":2.35,"salt":3.07},"percent_raw":{"fat":0.24253903293734352,"alcohol":0,"protein":0.10148230275287569,"carbohydrates":0.6559786643097809},"percent":{"fat":24,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":66},"total":{"kcal":123,"weight":34.46,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":394.04},"item_type":"recipe","recipe_id":806,"servings":4}}

 
Sulje