Ladataan... Ladataan...

Kesälihapullat

Valmistusaineet 4:lle
300 g Jauheliha, sika-nauta, kevyt, rasvaa 10 %
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
100 g Kevätsipuli
2 kynsi Valkosipuli
1 dl Basilika, tuore
2 rkl Parmigiano reggiano, parmesanjuusto
0.5 tl Ruokasuola
0.3 tl (rouhittu) Mustapippuri
PAISTAMISEEN:
0.5 rkl Margariini paistamiseen, eläin- ja kasvirasvaa
Ohjeet

Ota jauheliha huoneenlämpöön ja anna sen lämmetä puolisen tuntia

Vatkaa kulhossa munan rakenne hyvin rikki. Sekoita joukkoon sipulit, yrtit, mausteet, parmesanraaste ja viimeiseksi jauheliha. Sekoita lopuksi käsin.

Nosta taikina vedellä kostutetun voipaperin päälle työlaudalle ja muotoile pötköksi. Jaa neljään yhtä suureen osaan, ne edelleen kolmeen osaan ja syntyvät palaset kahteen osaan niin saat 24 palaa. Pyörittele ne lihapulliksi ja paista pannulla kahdessa erässä pullomargariinissa ahkerasti käännellen tai uunissa 225 asteessa leivinpaperin päällä 12-15 minuuttia.

Vinkki

Kesällä lihapullien paisto onnistuu kätevästi myös ulkona muurinpohjapannulla.

Yksi annos sisältää 165 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":88,"alcohol":0,"protein":68,"carbohydrates":9},"weight":{"fat":9.85,"alcohol":0,"protein":17.17,"carbohydrates":2.16,"saturated_fat":3.49,"sugar":0.69,"fibre":0.8,"salt":1.04},"percent_raw":{"fat":0.5341935668529608,"alcohol":0,"protein":0.41366267239147003,"carbohydrates":0.052143760755569195},"percent":{"fat":53,"alcohol":0,"protein":41,"carbohydrates":5},"total":{"kcal":165,"weight":35.199999999999996,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":124.01},"item_type":"recipe","recipe_id":1023931,"servings":4}}

 
Sulje