Ladataan... Ladataan...

Kanatagine

Valmistusaineet 4:lle
800 g Broileri rintaleike, nahkoineen
200 g Sipuli
1 kynsi Valkosipuli
1 tl (raastettu) Inkivääri, raastettu
0.5 tl Mustapippuri
1 tl Ruokasuola
1 tl Sahrami
1 tl Kaneli
3 rkl Oliiviöljy
1.5 dl Vesi
800 g Porkkana
1 dl Persilja, tuore
1 dl Korianteri
1 rkl Hunaja
0.5 dl Sitruunatäysmehu, laimentamaton
Ohjeet

Puolita kanan rintapalat (ja/tai koipireidet). Laita kana, puolet sipulista, valkosipuli, inkivääri, pippuri, suola, sahrami, kaneli ja öljy (tagine)padan pohjalle. Lisää vesi pataan. Laita pata 120 asteiseen uuniin. Anna ruoan kiehahtaa ja hiljaa hautua puoli tuntia.

Asettele kauniisti pataan loput sipulista, porkkanat, silputtu persilja sekä korianteri ja hunaja. Hämmennä ja jatka hauduttamista ilman kantta tunnin ajan tai pidempäänkin, kunnes neste on saostunut paksuksi kastikkeeksi.

Purista joukkoon sitruunan mehu, sekoita ja tarkista maku.

Vinkki

Tarjoa kuumana esim. couscousin tai riisin kera.

Yksi annos sisältää 479 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":221,"alcohol":0,"protein":183,"carbohydrates":75},"weight":{"fat":24.34,"alcohol":0,"protein":45.22,"carbohydrates":18.56,"saturated_fat":5.63,"sugar":17.5,"fibre":6.8,"salt":2},"percent_raw":{"fat":0.4619408552966331,"alcohol":0,"protein":0.3814841191963238,"carbohydrates":0.1565750255070431},"percent":{"fat":46,"alcohol":0,"protein":38,"carbohydrates":16},"total":{"kcal":479,"weight":120.05,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":526.13},"item_type":"recipe","recipe_id":1023400,"servings":4}}

 
Sulje