Ladataan... Ladataan...

Osso Buco -lihapata

Valmistusaineet 8:lle
1000 g naudanpotkaa
1 tl sitruunankuorta
2 tl timjamia
1 tl rosmariinia
2 kpl laakerinlehteä
3 kynsi valkosipulin kynttä
1 kpl sipuli
50 g lehtiselleriä
2 kpl porkkanaa
1 tlk tomaattimurskaa
4 dl laimennettua lihalientä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl mustapippuria
2 tl suolaa
4 rkl vehnäjauhoja
1 rkl (silputtu) hienonnettua tuoretta persiljaa
Ohjeet

Puhdista potkaviipaleet ja leikkaa kalvot poikki. Nuiji viipaleet kevyesti. Sekoita lautasella jauhot, suola ja pippuri ja kierittele potkaviipaleet niissä. Ruskista kevyesti rasvassa pannulla ja nosta lihat pataan.
Puhdista ja paloittele juurekset ja sipulit. Hienonna valkosipulit. Kuullota kasvikset paistinpannulla ja lisää pataan. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi sekä mausteet. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 1-1,5 tuntia. Kun liha on kypsää, se irtoaa luista. Ripottele raastettu sitruunankuori, hienonnettu valkosipuli ja persiljasilppu. Tarkista maku. Tarjoa riisin ja salaatin kera.

Yksi annos sisältää 265 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":107,"alcohol":0,"protein":121,"carbohydrates":37},"weight":{"fat":11.81,"alcohol":0,"protein":29.96,"carbohydrates":9.28,"saturated_fat":3.8,"sugar":3.97,"fibre":1.95,"salt":1.52},"percent_raw":{"fat":0.4037341839637002,"alcohol":0,"protein":0.45524845493757965,"carbohydrates":0.14101736109872018},"percent":{"fat":40,"alcohol":0,"protein":46,"carbohydrates":14},"total":{"kcal":266,"weight":62.290000000000006,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":266.52},"item_type":"recipe","recipe_id":50555,"servings":8}}

 
Sulje