Ladataan... Ladataan...

Juustoista kurpitsakeittoa ja yrttiöljyä

Valmistusaineet 4:lle
1000 g Kesäkurpitsaa
2 kpl (keskik.) perunaa
1 kpl sipuli
50 g Voita
1.5 tl kurkumaa
1 l vettä
50 g Kasvisfondia (noin 0.5 dl)
1 dl kuohukermaa
100 g Vähärasvaista sulatejuustoa
1 ruukku (ruukku) basilikaa
0.25 tl mustapippuria
0.5 tl suolaa
50 g Paahdettuja leipäkuutioita
Yrttiöljy
1 ruukku (ruukku) basilikaa
1 ruukku (ruukku) rucolaa
2 dl ruokaöljyä
Ohjeet

Lisäksi tarvitset 3 tippaa tabasco-kastiketta.

Kuutioi kesäkurpitsa ja kuoritut perunat. Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Lisää kattilaan kurpitsa- ja perunakuutiot sekä kurkuma. Jätä muhimaan muutamaksi minuutiksi.
Lisää vesi ja kasvisfondi ja kypsennä keittoa noin puoli tuntia. Soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Sekoita vihannessoseeseen kerma, juustoraaste ja hienonnettu basilika. Mausta parilla tabaskotipalla, pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Kuumenna keitto koko ajan sekoittaen.
Tarjoa kurpitsakeitto rapeiden leipäkuutioiden tai yrttiöljyn kera.

Valmista yrttiöljy näin:
Pane yrttien lehdet kulhoon ja lisää öljy sekä suola. Hienonna seos sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi. Käytä öljyä kastikkeena tai salaattien ja keittojen maustamiseen. Kastike säilyy puhtaassa lasipurkissa kylmässä noin kaksi viikkoa.

Yksi annos sisältää 741 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":617,"alcohol":0,"protein":39,"carbohydrates":85},"weight":{"fat":69.13,"alcohol":0,"protein":9.76,"carbohydrates":21.39,"saturated_fat":19.96,"sugar":4.65,"fibre":4.3,"salt":6.97},"percent_raw":{"fat":0.8331604658207464,"alcohol":0,"protein":0.052281386514127254,"carbohydrates":0.11455814766512629},"percent":{"fat":83,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":11},"total":{"kcal":741,"weight":136.16000000000003,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":727.97},"item_type":"recipe","recipe_id":1243,"servings":4}}

 
Sulje