Ladataan... Ladataan...

Juhlava suklaakakku

Valmistusaineet 6:lle
2 dl juoksevaa leivontamargariinia
200 g Tummaa suklaata
4 kpl kananmunia
2 dl sokeria
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle
2.5 dl kevytvispiä tai vaniljavispiä
2 rkl sokeria
1 rkl tomusokeria
2 dl mansikoita
1 dl marjoja, kiiviä tai viinirypäleitä
Valmistusohjeet

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele 24–26-senttisen irtopohjavuoan reunat. Leikkaa pohjan kokoinen leivinpaperi pohjalle. Voit voidella sen kevyesti. Mittaa rasva kattilaan ja sulata rasva suklaapalojen kanssa. Jäähdytä ja sekoita rakenne tasaiseksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita ensin munavaahto rasvaseoksen kanssa. Lisää lopuksi kuivat aineet varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 15 minuuttia. Kakku jää kosteaksi sisältä, ja se pitää jäähdyttää hyvin. Kakun voi huoletta leipoa tarjoilua edeltävänä päivänä. Jos kakun pinta tummuu liikaa, leikkaa tummimmat kohdat pois. Kostuta päällistä kevyesti maidolla tai laimennetulla sitruuna- tai appelsiinimehulla ja anna kakun vetäytyä viileässä.
Irrota kakku vuoasta ennen tarjoilua ja siivilöi tomusokeria päälle.
Vaahdota Vispi sokerin kanssa. Flora Vanilla ei kaipaa lisäsokeria. Nosta vaahto lusikalla kakun päälle. Halkaise puhdistetut mansikat ja laita ne marjojen kanssa kasaksi kakun päälle.

Yksi annos sisältää 802 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":454,"alcohol":0,"protein":40,"carbohydrates":308},"weight":{"fat":49.9,"alcohol":0,"protein":10,"carbohydrates":76.2},"percent":{"fat":57,"alcohol":0,"protein":5,"carbohydrates":38},"total":{"kcal":802,"weight":136.1,"percent":100}}}