Ladataan... Ladataan...

Jauhelihakebakot punaisen riisin ja kasvisten kera ateria

Valmistusaineet 4:lle
400 g Jauheliha naudanpaisti, rasvaa 5 %
50 g Sipuli
1 tl Rypsiöljy
0.5 dl Kuidukas kolmen viljan leseseos
1 dl Ruoka kevyt & paksu 4 % ruokakerma
1 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
1 rkl Oregano, kuivattu
1 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
100 g Paprika, punainen
150 g Punainen riisi
6 dl Vesi
150 g Kukkakaali
150 g Parsakaali brokkoli
SALAATTI
40 g Lehtisalaatti
335 g Porkkana
1 tlk Eldorado Ananasmurska ananasmehussa
4 tl Rypsiöljy kylmäpuristettu
LISÄKSI
4 tl Margariini 60 %, keskiarvo
4 viipale Ruispalat
8 dl Rasvaton piimä
Ohjeet

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita silputtu sipuli ja öljy ja pehmitä niitä hetken aikaa mikrossa tai liedellä. Jäähdytä. Sekoita keskenään kuidukas ja ruoka 7% ja anna turvota hetken aikaa. Lisää joukkoon mausteet, jäähtynyt sipulisilppu ja kananmuna. Sekoita hyvin ja lisää joukkoon jauheliha ja pieneksi kuutioitu paprika. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja ne edelleen neljään yhtä suureen osaan. Muotoile vedellä kostutetuin käsin 8 tasaista kebakkoa ja nosta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Työnnä kebakkoihin halutessasi puutikut. Paista 200-225 asteessa 15-20 minuuttia.

Nauti kebakoiden kanssa esim. punaista riisiä. Sekoita sen joukkoon pakastevihanneksia ja tarjoa lisäksi tuoresalaattia tai raastetta.

Vinkki

Jos kotona on tuoreita yrttejä, käytä niitä ½-1 dl. Yhden kebakon kypsäpaino on n. 66 g.

Yksi annos sisältää 593 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":169,"alcohol":0,"protein":159,"carbohydrates":265},"weight":{"fat":18.05,"alcohol":0,"protein":38.19,"carbohydrates":63.73,"saturated_fat":3.35,"sugar":21.47,"fibre":10.78,"salt":2.35},"percent_raw":{"fat":0.28489306313765667,"alcohol":0,"protein":0.2679456053440364,"carbohydrates":0.44716133151830706},"percent":{"fat":28,"alcohol":0,"protein":27,"carbohydrates":45},"total":{"kcal":593,"weight":157.92,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":811.75},"item_type":"recipe","recipe_id":1024623,"servings":4}}

 
Sulje