Ladataan... Ladataan...

Jauheliha-kasvisipata

Valmistusaineet 4:lle
400 g Jauheliha naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 %
1 kpl Sipuli
4 g Valkosipuli
200 g Porkkana
2 tl Oregano, kuivattu
6 tl Rypsiöljy
200 g Kesäkurpitsa
200 g Herkkusieni
2 dl Vesi
0.5 tl Ruokasuola
0.5 tl Mustapippuri
4 rkl (silputtu) Persilja, tuore
Ohjeet

Ota jauheliha hetkeksi huoneenlämpöön ja käsittele sillä välin kasvikset. Suikaloi sipulit, hienonna valkosipuli ja leikkaa porkkanat ohuehkoiksi viipaleiksi. Viipaloi kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi paloiksi. Puhdista ja puolita sienet. Hienonna persilja.

Paista murustettua jauhelihaa hetken aikaa paistokasarissa tai padassa. Lisää suikaloidut sipulit, valkosipulit ja porkkanapennit. Anna porista hetken aikaa ja lisää viipaloitu kesäkurpitsa. Mausta oreganolla tai muulla yrtillä. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää puhdistetut ja puolitetut tai viipaloidut herkkusienet ja hetken kuluttua vesi. Anna hautua jonkin aikaa kannen alla. Mausta suolalla (voit jättää sen myös pois) ja mustapippurilla ja sekoita joukkoon lopuksi persilja.

Vinkki

Voit käyttää muita sieniä esim. pakastettuja suppilovahveroita tai kantarelleja.

Nauti pastan, ruisriisin tms. tai keitetyn perunan kera.

Yksi annos sisältää 237 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":131,"alcohol":0,"protein":85,"carbohydrates":21},"weight":{"fat":14.35,"alcohol":0,"protein":20.88,"carbohydrates":5.21,"saturated_fat":2.13,"sugar":3.48,"fibre":3.31,"salt":0.94},"percent_raw":{"fat":0.5531207671197474,"alcohol":0,"protein":0.3576828481555933,"carbohydrates":0.0891963847246591},"percent":{"fat":55,"alcohol":0,"protein":36,"carbohydrates":9},"total":{"kcal":236,"weight":50.3,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":325.58},"item_type":"recipe","recipe_id":1024401,"servings":4}}

 
Sulje