Ladataan... Ladataan...

Jamaikalainen rommitorttu

Valmistusaineet 8:lle
Kostutus
1 dl vettä
0.5 dl sokeria
0.5 dl tummaa rommia
Pohja
4 kpl Kananmuna kuorineen punnittu
2 dl sokeria
50 tl Voita tai margariinia
170 g Tummaa suklaata
2.5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Ohjeet

Lisäksi tarvitset vuokaan seesaminsiemeniä.

Sulata suklaa ja rasva vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon vuorotellen jauho-leivinjauheseosta ja suklaa-voisulaa.
Kaada taikina voideltuun, seesaminsiemenillä jauhotettuun kakkuvuokaan ja kypsennä torttua 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.
Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää rommi sokeriveteen. Kostuta torttu rommivedellä ja anna maustua viileässä seuraavaan päivään. Tarjoa kermavaahdon kera.

Yksi annos sisältää 557 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":301,"alcohol":15,"protein":26,"carbohydrates":215},"weight":{"fat":33.19,"alcohol":2.06,"protein":6.34,"carbohydrates":53.38,"saturated_fat":19.71,"sugar":37.47,"fibre":1.84,"salt":0.7},"percent_raw":{"fat":0.5411383882131467,"alcohol":0.026151057379310623,"protein":0.0459488795199766,"carbohydrates":0.3867616748875659},"percent":{"fat":54,"alcohol":3,"protein":5,"carbohydrates":39},"total":{"kcal":557,"weight":154.69,"percent":100,"amount":1,"totalServingWeight":144.69},"item_type":"recipe","recipe_id":1216,"servings":8}}

 
Sulje