Ladataan... Ladataan...

Grillatut isot katkaravut

Valmistusaineet 4:lle
400 g raaka iso katkarapu scampi
2 tl rypsiöljyä
Valmistusohjeet

Raakoja isoja katkarapuja (pyrstöjä) myydään valmiina vartaina puisiin tikkuihin pujotettuna ja irrallisina isoissa pusseissa. Raakoja katkarapuja myyvät mm. markettien kalatiskit, itämaiset kaupat ja pääkaupunkiseudulla kiertelevät kalakauppiaat.

Anna raakojen isojen katkarapujen sulaa ja grillaa ne heti kun ne ovat sulaneet. Kuivaa vartaat tai irtokatkaravut talouspaperilla. Pujottele irralliset ravut vieri viereen puutikkuihin. Voitele vartaat öljyllä ja grillaa tai pariloi pari kolme minuuttia kummaltakin puolelta. Jättikatkaravut ovat kypsiä, kun ne muuttuvat vaaleanpunaisiksi. Älä ylikypsennnä etteivät sitkisty. Voit myös marinoida vartaita ennen grillaamista.

Nauti sellaisenaan tai mausta esim. itämaisilla kastikkeilla, soijakastikkeella tai tillisilpulla.

Yksi annos sisältää 95 kcal
{"energy_split":{"kcal":{"fat":0,"alcohol":0,"protein":95,"carbohydrates":0},"weight":{"fat":0,"alcohol":0,"protein":19.2,"carbohydrates":0},"percent_raw":{"fat":0,"alchohol":0,"protein":1,"carbohydrates":0,"alcohol":0},"percent":{"fat":0,"alchohol":0,"protein":100,"carbohydrates":0,"alcohol":0},"total":{"kcal":95,"weight":19.2,"percent":100}}}

 
Sulje